Kdaj imam danes pouk?

Urnik

Urnik

Kaj je za kosilo?

Prehrana

Prehrana

Kdaj gremo na počitnice?

Šolski koledar

Koledar

Kdaj vozi šolski avtobus?

Prevoz

Prevoz

Kaj dogaja v šoli ta mesec?

Dogodki

Dogodki

Kdaj imam danes pouk?

Urnik

Urnik

Kaj je za kosilo?

Prehrana

Prehrana

Kdaj gremo na počitnice?

Šolski koledar

Koledar

Novice

7. november 2025
Učenci oddelkov 4.a, 4.c, 5.a, 5.b so pri uri glasbe prosili, če jih lahko pozdravi Nina Pušlar in Nina je to storila takoj in z največjim veseljem. 
3. november 2025
Akcija zbiranja starega papirja je potekala od 13. do 15. oktobra 2025. Nagrado, pico in prosto uro, sta si prislužila: mesto: 6. c - 1570 kilogramov. mesto: 5. a - 954 kilogramov Čestitamo! Akcijo je organiziral Šolski sklad.
2. november 2025
Končno nam je uspelo zaključit naš zadnji BrodCast v letošnjem šolskem letu. Gostja je bila Ela Mimi Pirnar . Mi smo uživali pri snemanju, montaži in tudi objavljanju, upamo, da boste tudi vi ob ogledu. Najdete ga na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=nJDkQqtnp40 Septembra nadaljujemo, ne boste se nas znebili :) 
2. november 2025
Ob Tednu otroka je našo ekipo BrodCasta zanimalo, kaj odraslim, zaposlenim na šoli najprej pride na misel, ko slišijo besedo otrok. Izjave so posneli in jih pridno montirali v filmček, ki vam ga ponujamo v ogled. Ekipa BrodCast, OŠ Vižmarje Brod 
17. oktober 2025
Kako ohraniti stik s svojim otrokom v dobi zaslonov? 
14. oktober 2025
Karierni dan LifeLong Wood - Cene Štupar Prihod v šolo ob 7.40. Malico vzamejo učenci s seboj. 7.45 odhod z naročenim avtobusom. Delavnice potekajo od 8.50 do 12.45. Ob 13.00 povratek v šolo na kosilo. Spremstvo: Magda Siard, Urška Pirš, Anja Hafner Učenci imajo s seboj svinčnik in svoj pametni telefon.
12. oktober 2025
PRIHOD V ŠOLO 8.30, odhod v športno dvorano, kjer se v garderobah preoblečejo. DEJAVNOSTI (BASEBALL) v športni dvorani od 8.45 – 12.30. MALICA ob 10.05 v razredu, nadaljevanje športne dejavnosti ob 10.30. RAP - a ta dan ni. KOSILO 12.30, sledijo popoldanske dejavnosti. Otroci imajo s seboj dodatno plastenko z vodo, športna oblačila in športno obutev za v dvorano. Plačilo 5 eur po položnici. SPREMSTVO: Tatjana Uhan, Breda Grenc VODJA: Laura Macura
12. oktober 2025
Uporaba elektronskih cigaret (vejpi), ogrevanih tobačnih izdelkov, nikotinskih vrečk (fuge) in brezdimnih tobačnih izdelkov (snus, fuge, tobak za žvečenje) v Sloveniji med mladostniki narašča. S ciljem, da podamo verodostojne informacije o teh izdelkih šolskim delavcem in staršem, v novembru ponovno 2025 pripravljamo online predavanje na to temo. Predavanje ni namenjeno otrokom ali mladostnikom. Predavala bo Helena Koprivnikar, zdravnica in specialistka javnega zdravja, zaposlena na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje. Govora bo o tem, kaj danes vemo o teh izdelkih, zakaj je njihova uporaba še posebej tvegana za otroke, mladostnike in mlade odrasle, kakšna je razširjenost uporabe v Sloveniji in kako te izdelke ureja slovenska zakonodaja. Po predstavitvi bo čas za vprašanja udeležencev. Predavanje bo potekalo v sredo, 12. 11. 2025 ob 16 uri . Za udeležbo na predavanju se prijavite na povezavi : https://anketa.nijz.si/a/69ea2f1b Prijava je možna do vključno ponedeljka, 10. 11. 2025 do 12 ure oziroma zapolnitve prostih mest. Prijavljenim bomo posredovali povezavo do aplikacije ZOOM na dan predavanja. V kolikor se predavanja ne morete udeležiti, vas pa tema zanima, si lahko ogledate tudi posnetek enega od predhodnih predavanj na povezavi: https://youtu.be/Qil35LOUjrs  Več informacij o različnih izdelkih s tobakom ali nikotinom lahko dobite tudi na spletni strani NIJZ , na povezavi: https://nijz.si/zivljenjski-slog/tobacni-in-povezani-izdelki/ , v zavihku Informacije za odrasle, vključno s podkastom o teh izdelkih.
12. oktober 2025
Finalno mednarodno tekmovanje Money master challenge FLITIN »Financial Literacy International Network«. Učenci 8. A so se kot državni prvaki ozaveščanja o osnovah finančne kulture med učenci osnovnih šol Slovenije uvrstili na Finalno mednarodno tekmovanje, kjer sodelujejo z učenci 12 evropskih držav. Tekmovanje poteka preko MS Teams od 10.05 do 10.50. Razglasitev rezultatov bo potekala preko MS Teams od 12.30 do 13.00. Organizira: Petra Škofic Valjavec
11. oktober 2025
ŠPORTNA DVORANA BROD OŠ V.BROD, OŠ DRAVLJE, OŠ V.VODNIK, OŠ ALOJZIJA ŠUŠTARJA PROSTOR: ŠOLSKA ŠPORTNA DVORANA BROD, LJUBLJANA ZBOR: 11.45 v dvorani KOSILO: 12.00  PRIČETEK TEKEM: 13.00 – igra se na 2 igriščih hkrati SODNIKA: BOJAN SMOLNIKAR, EDI PETEK
10. oktober 2025
Delo z atlasom in orientacija Učenci potrebujejo trdo podlago, pisala, samostojni delovni zvezek, lahko prinesejo tudi svoje atlase in kompase (če jih imajo) Organizatorka: Andreja Janša Sodelujejta Breda Grenc in Nik Kryžanowski 6. a 8.30 - 10.00 delo z atlasom, učilnica 31, Andreja Janša 10.00 - 10.30 malica, učilnica 31 10.30 - 12.00 orientacija, učilnica 18 in okolica šole, Nik Kryžanowski 12.00 kosilo 6. b 8.30 - 10.00 orientacija, učilnica 18 in okolica šole, Nik Kryžanowski 10.00 - 10.30 malica, učilnica 18 10.30 - 12.00 delo z atlasom, učilnica 31, Andreja Janša 12.00 kosilo 6. c 10.00 prihod v šolo 10.00 - 10.30 malica, učilnica 29 10.30 - 12.00 orientacija, učilnica 29 in okolica šole, Breda Grenc 12.00 - 13.30 delo z atlasom, učilnica 31, Andreja Janša 13.30 kosilo
10. oktober 2025
ČEBELARSKI MUZEJ LUKOVICA. Odhod avtobusa izpred šole ob 8.30. 9.00 – 12.30 – predstavitev in delavnica. Stroški: 5 € Prihod avtobusa ob 13.10. Šolsko malico vzamemo s seboj, učenci naj imajo s seboj bidon z vodo.  Po prihodu v šolo sledijo vse dejavnosti po urniku Spremstvo: Klara Mlinar, Petra Pergar, Karmen Breznik
7. oktober 2025
D elavnica v Banki Slovenije in Ministrstvu za finance. Učenci bodo spoznavali osnovne pojme finančne pismenosti. Udeležba je brezplačna. Prihod v šolo: 8.30. Malico vzamejo s seboj. Potrebujejo Urbano. Vrnitev v šolo okrog 14.00. Sledi kosilo. Organizira in spremlja Petra Škofic Valjavec.
8. april 2025
Slovenski dan brez zavržene hrane 2025. Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga obeležujemo 24. aprila, nas tudi letos spodbuja, da se ozremo na svoje navade in naredimo nekaj dobrega – za okolje, družinski proračun in prihodnost. Odpadna hrana je eden največjih globalnih izzivov. Kar 733 milijonov ljudi po svetu trpi zaradi lakote, a hkrati se skoraj tretjina vse pridelane hrane nikoli ne zaužije. Po ocenah je kar 8–10 % svetovnih emisij toplogrednih plinov povezanih s hrano, ki konča v smeteh. Metan, ki nastaja pri gnitju hrane na odlagališčih, kar 84-krat bolj vpliva na segrevanje ozračja kot ogljikov dioksid. V Sloveniji na leto povprečen prebivalec zavrže 78 kilogramov hrane, pri čemer kar 44 % vse odpadne hrane nastane v gospodinjstvih. To pomeni, da ima prav vsak izmed nas moč, da s preprostimi dejanji naredi razliko. Hranozavest – beseda, ki ima moč Lani se je ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane rodil pojem hranozavest. Nova beseda ima močan pomen, saj spodbuja zavedanje, kako je hrana dragocena. Hranozavesten posameznik premišljeno kupuje, shranjuje in porablja živila. Upošteva sezonskost, poreklo živil in rok uporabnosti. Hrano pripravlja spoštljivo in zmerno ter zna tudi iz ostankov ustvariti nekaj okusnega. Kako lahko sodelujemo vsi? Za spremembe ni treba obrniti življenja na glavo. Dovolj je nekaj premišljenih odločitev in sprememb navad, ki jih lahko uvedemo že danes. Pripravili smo nekaj predlogov, s katerimi lahko vsak zmanjša količino odpadne hrane v svojem domu: 1. Pametno načrtujmo nakupe: Preden gremo v trgovino, preverimo, kaj že imaš doma. Naredimo seznam in se ga držimo, saj bomo tako kupili manj nepotrebnega in prihranili denar. 2. Naučimo se pravilno interpretirati rok uporabnosti: Živila z oznako »uporabno najmanj do« so pogosto še povsem varna za uživanje tudi po tem datumu, če so pravilno shranjena. Za živila z oznako »uporabiti do« pa moramo biti bolj previdni, saj po preteku niso več varna. 3. Shranjujmo živila pravilno: Ne sodi vse v hladilnik! Na primer: česen, krompir, avokado in banane raje hranimo na suhem in temnem mestu. V hladilnik pa sodijo mlečni izdelki, meso, brokoli, solata, fige … 4. Rotirajmo živila: Postavimo starejše izdelke v ospredje, novejše pa zadaj. To je preprost način, kako bomo manj zavrgli. 5. Ostanki niso odpadki: Z ostanki testenin lahko pripravimo solato za naslednji dan, zelenjavni olupki pa lahko v hipu postanejo osnova za juho. 6. Vodimo svoj dnevnik hrane: Letos lahko sodelujemo v posebnem izzivu: vodenju kuhinjskega dnevnika. Gre za enotedenski izziv, ki ga lahko izpolnjujemo med 23. aprilom in 23. majem na spletni strani dnevniki.samo1planet.si. V dnevnik vsak dan vpišemo, katera hrana je končala v smeteh in zakaj. Udeleženci iz prejšnjih let poročajo, da že samo beleženje spremeni pogled na hrano in količine, ki jih zavržemo. Gospodinjstva niso edina, ki zavržejo hrano . Podatki iz leta 2023 kažejo, da je bilo v Sloveniji zavrženih več kot 164.000 ton hrane. Največ v gospodinjstvih, nato pa v gostinstvu in strežbi hrane (34 %). Presenetljivo veliko hrane se zavrže že v proizvodnji (13 %) in v distribuciji ter trgovinah (9 %). Toda težava ni le v količini, temveč tudi v izgubljeni vrednosti. Zavržen kruh, ki ga kupimo »za vsak slučaj«, pozabljeni jogurti na zadnji polici hladilnika ali že ovenelo sadje v skledi so primeri, ko ne zavržemo le hrane, ampak tudi denar, naravne vire in predvsem trud ljudi, ki so jo pridelali. Letošnji 24. april naj bo priložnost, da se vprašamo, kaj lahko odslej sami naredimo drugače. Z vsakim nakupom, obrokom, shranjevanjem in odločitvijo imamo možnost ravnati hranozavestno. Morda se nam bo zdelo nepomembno, da porabimo še tisto ostalo korenje ali da ne zavržemo pol jogurta, a to so dejanja, ki štejejo. Skupaj jih lahko naredimo na tisoče. V projektu sodelujejo Lidl Slovenija, program Ekošola, Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Etri skupine z Mini tovarno in podjetja TAM-TAM. Vir: https://www.nasasuperhrana.si/clanek/slovenski-dan-brez-zavrzene-hrane-2025/ 
Prikaži več novic

Dogodki

Mon
Tor
Wed
Čet
Pet
Sat
Sun

27

28

29

30

31

1

2

3

07:50 6. A - ZDRAVNIŠKI PREGLED

4

08:30 9. RAZRED - PREVENTIVNE DELAVNICE

5

10:00 8. A - IZZIV MONEY MAKER

6

07:50 6. B - ZDRAVNIŠKI PREGLED

7

08:30 DEJAVNOSTI ZA NADARJENE IN ZAINTERESIRANE UČENCE

8

9

10

08:30 2. RAZRED - NARAVOSLOVNI DAN

08:30 6. RAZRED - NARAVOSLOVNI DAN

11

11:45 TEKMOVANJE V ODBOJKI

12

08:30 5. RAZRED - ŠPORTNI DAN

16:00 PREDAVANJE ZA STARŠE

13

14

07:40 9. RAZRED - TEHNIŠKI DAN

15

16

17

17:00 PREDAVANJE ZA STARŠE

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30