Kdaj imam danes pouk?

Urnik

Urnik

Kaj je za kosilo?

Prehrana

Prehrana

Kdaj gremo na počitnice?

Šolski koledar

Koledar

Kdaj vozi šolski avtobus?

Prevoz

Prevoz

Kaj dogaja v šoli ta mesec?

Dogodki

Dogodki

Kdaj imam danes pouk?

Urnik

Urnik

Kaj je za kosilo?

Prehrana

Prehrana

Kdaj gremo na počitnice?

Šolski koledar

Koledar

Novice

19. april 2025
V 2. krog srečanja Mladih raziskovalcev Slovenije so se uvrstile tri nalog oz. trije učenci naše šole. 59. Srečanje Mladih raziskovalcev Slovenije, Murska Sobota. Avtobusni prevoz organizira MOL. Odhod ob 6.30 izpred Hale Tivoli. Spremlja: Petra Škofic Valjavec
18. april 2025
V okviru mednarodne izmenjave s partnersko šolo Colegio San Jose, bo 9 učencev 8. razredov odpotovalo v Španijo, v Madrid. Obiskali bodo učence, ki so jih gostili jeseni, sodelovali na delavnicah, športnih aktivnostih in spoznavali zanimivosti Španije nasploh. Odhod izpred šole: nedelja, 18. 5. 2025, ob 14.30. Predviden prihod pred šolo: sobota, 24. 5. 2025, okoli 23.30. Spremljevalki: Sonja Šega - vodja, Klara Štravs Merkun
17. april 2025
Odhod izpred šole: sobota, 17. 5. 2025, ob 22.30. Predviden prihod pred šolo: petek, 23. 5. 2025, med 13.00 in 14.00. Spremljata: Breda Grenc, Gal Viršek Žiger
17. april 2025
Tekmovanje bo potekalo na Pedagoški fakulteti in se bo s kratko otvoritvijo pričelo ob 10.00. Učenci bodo pisali dvakrat po 90 minut z vmesnim 15 minutnim odmorom. Tekmovanje se bo zaključilo malo pred 14.00. Učenci potrebujejo geometrijsko orodje, tehnični svinčnik in kakšno stekleničko vode. Za malico bo poskrbljeno. Spremlja: Gašper Sitar
16. april 2025
Botanični vrt Ljubljana. Prihod v šolo ob 8.00, malic v jedilnici. Odhod z naročenim avtobusom izpred šole ob 8.20. Prihod nazaj v šolo ob 12.30, sledi kosilo. Vstopnina 5,50€ bo obračunana na položnici. Učenci naj imajo s seboj pisalo in kakšno stekleničko vode. Spremstvo: Mojca Colnar Glamočak, Klara Štravs Merkun, Gal Viršek Žiger, Melissa Ramdedovič, Karin Jeke
16. april 2025
TEHNIŠKI MUZEJ SLOVENIJE BISTRA. 8.00 - Prihod v šolo. Malico vzamemo s seboj. 8.15 - ODHOD AVTOBUSA izpred šole. 9.00 – 11.30 - VODEN OGLED IN DELAVNICA. 11.35 - ODHOD AVTOBUSA izpred muzeja. 12.20 - Predviden prihod v šolo in kosilo. Spremstvo: Luka Čepon, Nataša Visintin, Irena Kazazič, Anja Hafnar
15. april 2025
Zaključna prireditev 38. srečanja mladih raziskovalcev in njihovih mentorjev Zaupajmo v lastno ustvarjalnost 2025. Prireditev se prične ob 11.00 v športni dvorani OŠ Riharda Jakopiča, Derčeva 1, Ljubljana. Odhod izpred šole ob 10.05. Pred tem učenci vzamejo šolsko malico. Učenci potrebujejo URBANO. Po prireditvi učenci nadaljujejo s poukom. Prireditve se udeleži šest učencev naše šole. Spremlja mentorica: Petra Škofic Valjavec
13. april 2025
Učenci naj pridejo v šolo do 8.00. Odhod avtobusa izpred šole bo ob 8.15. S seboj bomo vzeli malico, učenci pa naj imajo s seboj tudi manjši prigrizek in pijačo. Oblečeni in obuti naj bodo vremenu primerno . S seboj naj imajo ošiljen svinčnik in radirko. V šolo se bomo vrnili do 12.00.  SPREMLJEVALCI: Urska Jager Lovec, Klara Mlinar, Karmen Breznik in Petra Pergar
11. april 2025
28. MEDNARODNI SLIKARSKI EX-TEMPORE, MORAVČE 2025 Na OŠ Jurija Vege Moravče se je v sredo, 7. 5. 2025, odvijala slikarska kolonija. Z naše šole so se z mentorico udeležile tri učenke iz 9. a razreda: KLAVDIJA BUČAN, ANJA HORVAT, MARIENELA VUCIĆ. Učenci so ustvarjali na temo: "MOJA ŠOLA, MOJ DOM". Po začetnem prijaznem sprejemu so učenci več osnovnih šol risali in slikali. Učenke so uspešno opravile nalogo. Komisija bo izbrala najboljša likovna dela in podelila nagrade na otvoritvi razstave, ki bo 28. 5. 2025 na gradu Tuštanj blizu Moravč. Učenke bodo prejele priznanja. Jasna Babič, mentorica
10. april 2025
Tokratno epizodo BrodCasta smo namenili Glasbeni tortici, ki se je na naši šoli pojavila pred tremi leti, se prijela in vztraja ter se u času  razvija in raste. Udeleženci smo prijetno kramljali o tem, kako jo doživljamo, kje se v njej najdemo, zakaj je dobra in kako naprej. Video najdete na: https://www.youtube.com/watch?v=e6E6_x3RKB0 Upamo, da vam bo zanimivo.
9. april 2025
Rezultati akcije zbiranja starega papirja, ki je potakala v aprilu. mesto je osvojil 5. c razred z zbranimi 1176 kilogrami papirja. mesto sta osvojila 4. a in 6. a razreda, vsak z zbranimi 1011 kilogrami papirja. Skupno je bilo zbranih 7520 kilogramov starega papirja. Vsi trije razredi bodo nagrajeni s prosto uro po njihovi izbiri in pico, zmagovalci pa še z sladoledom in čokolado. Akcijo je organiziral Šolski sklad.
8. april 2025
Slovenski dan brez zavržene hrane 2025. Slovenski dan brez zavržene hrane, ki ga obeležujemo 24. aprila, nas tudi letos spodbuja, da se ozremo na svoje navade in naredimo nekaj dobrega – za okolje, družinski proračun in prihodnost. Odpadna hrana je eden največjih globalnih izzivov. Kar 733 milijonov ljudi po svetu trpi zaradi lakote, a hkrati se skoraj tretjina vse pridelane hrane nikoli ne zaužije. Po ocenah je kar 8–10 % svetovnih emisij toplogrednih plinov povezanih s hrano, ki konča v smeteh. Metan, ki nastaja pri gnitju hrane na odlagališčih, kar 84-krat bolj vpliva na segrevanje ozračja kot ogljikov dioksid. V Sloveniji na leto povprečen prebivalec zavrže 78 kilogramov hrane, pri čemer kar 44 % vse odpadne hrane nastane v gospodinjstvih. To pomeni, da ima prav vsak izmed nas moč, da s preprostimi dejanji naredi razliko. Hranozavest – beseda, ki ima moč Lani se je ob slovenskem dnevu brez zavržene hrane rodil pojem hranozavest. Nova beseda ima močan pomen, saj spodbuja zavedanje, kako je hrana dragocena. Hranozavesten posameznik premišljeno kupuje, shranjuje in porablja živila. Upošteva sezonskost, poreklo živil in rok uporabnosti. Hrano pripravlja spoštljivo in zmerno ter zna tudi iz ostankov ustvariti nekaj okusnega. Kako lahko sodelujemo vsi? Za spremembe ni treba obrniti življenja na glavo. Dovolj je nekaj premišljenih odločitev in sprememb navad, ki jih lahko uvedemo že danes. Pripravili smo nekaj predlogov, s katerimi lahko vsak zmanjša količino odpadne hrane v svojem domu: 1. Pametno načrtujmo nakupe: Preden gremo v trgovino, preverimo, kaj že imaš doma. Naredimo seznam in se ga držimo, saj bomo tako kupili manj nepotrebnega in prihranili denar. 2. Naučimo se pravilno interpretirati rok uporabnosti: Živila z oznako »uporabno najmanj do« so pogosto še povsem varna za uživanje tudi po tem datumu, če so pravilno shranjena. Za živila z oznako »uporabiti do« pa moramo biti bolj previdni, saj po preteku niso več varna. 3. Shranjujmo živila pravilno: Ne sodi vse v hladilnik! Na primer: česen, krompir, avokado in banane raje hranimo na suhem in temnem mestu. V hladilnik pa sodijo mlečni izdelki, meso, brokoli, solata, fige … 4. Rotirajmo živila: Postavimo starejše izdelke v ospredje, novejše pa zadaj. To je preprost način, kako bomo manj zavrgli. 5. Ostanki niso odpadki: Z ostanki testenin lahko pripravimo solato za naslednji dan, zelenjavni olupki pa lahko v hipu postanejo osnova za juho. 6. Vodimo svoj dnevnik hrane: Letos lahko sodelujemo v posebnem izzivu: vodenju kuhinjskega dnevnika. Gre za enotedenski izziv, ki ga lahko izpolnjujemo med 23. aprilom in 23. majem na spletni strani dnevniki.samo1planet.si. V dnevnik vsak dan vpišemo, katera hrana je končala v smeteh in zakaj. Udeleženci iz prejšnjih let poročajo, da že samo beleženje spremeni pogled na hrano in količine, ki jih zavržemo. Gospodinjstva niso edina, ki zavržejo hrano . Podatki iz leta 2023 kažejo, da je bilo v Sloveniji zavrženih več kot 164.000 ton hrane. Največ v gospodinjstvih, nato pa v gostinstvu in strežbi hrane (34 %). Presenetljivo veliko hrane se zavrže že v proizvodnji (13 %) in v distribuciji ter trgovinah (9 %). Toda težava ni le v količini, temveč tudi v izgubljeni vrednosti. Zavržen kruh, ki ga kupimo »za vsak slučaj«, pozabljeni jogurti na zadnji polici hladilnika ali že ovenelo sadje v skledi so primeri, ko ne zavržemo le hrane, ampak tudi denar, naravne vire in predvsem trud ljudi, ki so jo pridelali. Letošnji 24. april naj bo priložnost, da se vprašamo, kaj lahko odslej sami naredimo drugače. Z vsakim nakupom, obrokom, shranjevanjem in odločitvijo imamo možnost ravnati hranozavestno. Morda se nam bo zdelo nepomembno, da porabimo še tisto ostalo korenje ali da ne zavržemo pol jogurta, a to so dejanja, ki štejejo. Skupaj jih lahko naredimo na tisoče. V projektu sodelujejo Lidl Slovenija, program Ekošola, Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Etri skupine z Mini tovarno in podjetja TAM-TAM. Vir: https://www.nasasuperhrana.si/clanek/slovenski-dan-brez-zavrzene-hrane-2025/ 
Prikaži več novic

Dogodki

Mon
Tor
Wed
Čet
Pet
Sat
Sun

28

29

30

1

2

3

4

5

08:45 9. RAZREDI - NARAVOSLOVNI DAN

6

7

07:40 28. Mednarodni Likovni Ex-tempore Moravče

08:30 4. RAZREDI - ŠPORTNI DAN

8

12:00 DRŽAVNO TEKMOVANJE V MATEMATIKI

9

08:00 2. RAZREDI - ŠPORTNI DAN

08:30 5. in 6. RAZREDI - ŠPORTNI DAN

08:50 1. RAZREDA - PROJEKT SOBIVANJE-PRIJATELJSTVO

Pokaži vse

10

06:45 ZAKLJUČNA EKSKURZIJA V AVSTRIJO

11:15 DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ KEMIJE ZA ZLATO IN SREBRNO PREGLOVO PRIZNANJE

11

12

13

14

08:00 3. RAZREDI - NARAVOSLOVNI DAN

15

16

08:00 4. RAZREDI - TEHNIŠKI DAN

08:00 6. RAZREDI - NARAVOSLOVNI DAN

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1