INTERNATIONAL CO-OPERATION

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Program Erasmus+, strateška partnerstva KA2 je osrednji program EU na področju izobraževanja. Na naši šoli mednarodno sodelujemo že več kot 20 let. To sodelovanje izkoristimo za iskanje izvirnih rešitev, poznavanje drugih držav, jezikov in načinov življenja. V učenje smo vpeljali evropsko razsežnost in tako podprli najsodobnejše metode dela v šoli.

 

V šolskem letu 2021/22 nadaljujemo z dvema Erasmus+ projektoma:

 

Pri projektu z naslovom »InDemand« (Students & Teachers who INvestigate, DEsign, MAke ‘N’ Deliver results) sodelujemo s šolami iz Malte, Irske, Italije in Španije. Naš končni cilj je povečati zanimanje pri učencih za STEM predmete (Science, Technology, Engineering, Maths). Na naši šoli bi se radi predvsem posvetili temi robotike, ter se udeleževali tekmovanj, tudi mednarodnih.

 

Vodja projekta: Sonja Šega

 

Pri projektu z naslovom “Carnival – Lives in Festival” pa imamo namen prikazati raznolikost in razumevanje različnih vej umetnosti. Osnova za projekt je uspešna raziskava, ki je pokazala, da z različnimi umestnostmi krepimo zmožnost pisanja otrok, saj so tako bolj čustveno predani delu. Rdeča nit umetniškega izražanja – likovnega ustvarjanja, modelarstva, filma, plesa in glasbe so evropski in svetovni karnevali in festivali. Izziv projekta je uporaba filma za prikaz festivalov, in sicer tako, da bodo učenci izdelali svoje dokumentarce o izbranih praznovanjih ter jih delili in o njih učili druge narode in kulture.

 

Kot partnerska šola v projektu bomo tudi letos sodelovali še s šolami iz petih držav: Velika Britanija (koordinatorji projekta), Hrvaška, Švedska, Malta in Turčija.

 

Vodja projekta: Janja Bažec

 

EU PROJEKTI ERASMUS+

 

InDEMAND

Carnival: Lives in Festival

Dawn of Schools with Education 4.0

STEM for All Seasons

Improving Mental Health Through Playground Games

The Green Micro:bit

VleaRning

 

 

 

STUDENTS’ EXCHANGE WITH THE PRIMARY SCHOOL FROM THE NETHERLANDS

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Accessibility
en_USEnglish
sl_SISlovenščina en_USEnglish