PREVERJANJE IN OCENJEVANJE ZNANJA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Znanje učencev se preverja in ocenjuje skladno s Pravilnikom o preverjanju in ocenjevanju znanja ter napredovanju učencev v osnovni šoli (Uradni list RS št. 73/2008).

Če učenec in starši menijo, da je bil učenec ob koncu šolskega leta nepravilno ocenjen, lahko starši v treh dneh po prejemu spričevala vložijo obrazložen pisni ugovor.

Starši se med šolskim letom na govorilnih urah lahko seznanijo z vsemi ocenami svojega otroka. Vsi učitelji, ki poučujejo, preverjajo in ocenjujejo znanje vašega otroka, si želijo in pričakujejo, da se nejasnosti ali morebitne nepravilnosti pri ocenjevanju rešujejo sproti.

 

Popravljanje negativnih ocen po prvem ocenjevalnem obdobju

Učenca, ki je bil v prvem ocenjevalnem obdobju pri posameznih predmetih ocenjen negativno ali neocenjen, se iz vsebinskih sklopov, pri katerih ni dobil pozitivne ocene, v drugem ocenjevalnem obdobju še enkrat oceni. Rok za ponovno ocenjevanje znanja je v prvem tednu po zimskih počitnicah, starše se seznani z datumom ponovnega ocenjevanja. Učenec lahko negativno oceno iz prvega ocenjevalnega obdobja ponovno popravlja v prvem tednu po prvomajskih počitnicah le, če je pozitivno ocenjen v drugem ocenjevalnem obdobju. Če je učenec v drugem ocenjevalnem obdobju negativno ocenjen pri predmetu, ima zaključeno oceno negativno in opravlja popravni izpit.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
<
Accessibility
en_USEnglish
sl_SISlovenščina en_USEnglish