SUBVENCIJE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Organizacijo šolske prehrane in subvencioniranje prehrane ureja Zakon o šolski prehrani (Ur. list RS št. 3/2013 z dne 11.1.2013).

1. 2. 2017 velja Zakon o spremembi in dopolnitvi zakona  o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev (Ur. l. RS, št. 88/16), ki širi krog upravičenih učencev do brezplačnega kosila.

Postopek uveljavljanje subvencionirane prehrane ostaja isti. Šola bo upoštevala uvrstitev v dohodkovni razred na osnovi podatkov o povprečnem mesečnem dohodku na osebo, ugotovljenem v veljavni odločbi o otroškem dodatku na podlagi izmenjave podatkov med Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport.

 

SUBVENCIJA ZA MALICO

Subvencija malice oz. brezplačna malica pripada tistim učencem, ki se redno izobražujejo, so prijavljeni na malico in pri katerih mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 53 % neto povprečne plače v RS.

Do polne subvencije so upravičeni:

  • učenci, ki so nameščeni v rejniško družino na podlagi odločbe o namestitvi v rejniško družino,
  • učenci, ki so prosilci za azil,
  • učenci, ki so nameščeni v zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in obiskujejo šolo izven zavoda.

 

SUBVENCIJA ZA KOSILO

Do subvencije  v višini cene kosila so od 1. 2. 2017 upravičeni učenci, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36 % neto povprečne plače v RS.

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Accessibility
en_USEnglish
sl_SISlovenščina en_USEnglish