MEDNARODNO SODELOVANJE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Program Erasmus+, strateška partnerstva KA2 je osrednji program EU na področju izobraževanja. Na naši šoli mednarodno sodelujemo že 20 let. To sodelovanje izkoristimo za iskanje izvirnih rešitev, poznavanje drugih držav, jezikov in načinov življenja, v učenje smo vpeljali evropsko razsežnost in tako podprli najsodobnejše metode dela v šoli.

 

V tem šolskem letu imamo 3 nove Erasmus+ projekte. Nov projekt v tem šol.letu bo projekt na temo robotike z naslovom »Dawn of schools with education 4.0«. Projekt bomo izvajali skupaj s šolami iz Turčije, Finske, Švedske, Portugalske in Latvije. V vsaki državi bo organiziran en izobraževalni dogodek, kamor bomo peljali tudi naše učence 8. razredov. Naslovi dogodkov: Lego EV3 Mindstorms; Coding and programming; Vex robotics; 3D printing; Virtual reality; Drones.

 

V našem drugem novem projektu z naslovom »We Learn to Apply Augmented and Virtual Reality in Our technology Class« pa ne bodo sodelovale zgolj šole, ampak tudi tehnološki inštituti. Na temo virtualne resničnosti bomo sodelovali skupaj s partnerji iz Španije, Finske in Anglije, neposredno v projektu sodelujejo tudi učenci, ki bodo skupaj z učitelji potovali na izobraževalne dogodke.

 

Skupaj s šolami iz Irske, Grčije, Nemčije in Portugalske pa bomo nadaljevali s projektom »STEM for all seasons.» S pomočjo vremenske postaje in s pomočjo projektnih aktivnosti bomo v učni načrt vključevali naravoslovne predmete STEM na integriran način. Nadaljevali bomo z modernimi učnimi pripomočki in orodij pri pouku STEM predmetov, ki smo jih vpeljali oziroma razširili  lansko leto (npr. Scratch, PP animations, Raspberry Pi, Arduino board, robotika…)

 

Nadaljevali pa bomo tudi lanski projekt z naslovom: »Improving Mental Health Through Playground Games«. Končni cilj projekta je izboljšati duševno zdravje in obogatiti svet čustvovanja naših učencev. Čustva bomo raziskovali skozi zabaven element iger. Sodelujemo s šolami iz Irske, Poljske, Litve, Španije, Francije in Grčije.

Vodja projektov: Sonja Šega

 

V šolskem letu 2018/19 bomo izvajali tudi nov projekt z naslovom »Zeleni mikro:bit«. Povezali smo se z dvema hrvaškima šolama (Zagreb, Slavonski Brod). Učence želimo spodbujati h kritičnemu mišljenju pri uporabi naravnih virov in varovanju okolja. Da bi dosegli ta cilj želimo uvesti v naš projekt ekopedagoški pristop, tako da bomo uvedli zeleno arhitekturo v našo šolo. Izdelali bomo zunanji in notranji šolski vrt, rastline pa bo zalival »Mikro:bit«, ki ga bomo sami programirali in izdelali. Predvidene so tudi mobilnosti učencev na Hrvaško.

Glavna koordinatorka projekta: Mojca Colnar Glamočak

Pomočnica koordinatorke projekta: Janja Bažec

 

EU PROJEKTI ERASMUS+

 

Dawn of Schools with Education 4.0

STEM for All Seasons

Improving Mental Health Through Playground Games

The Green Micro:bit

VleaRning

 

 

 

IZMENJAVA UČENCEV Z OŠ Z NIZOZEMSKE

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
DOSTOPNOST
sl_SISlovenščina
en_USEnglish sl_SISlovenščina