OBVESTILO KNJIŽNIČARKE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

V času, ko ste učenci doma, je dovolj časa tudi za branje a so žal ravno zdaj tudi knjižnice in knjigarne zaprte.

Tako si je trenutno mogoče izposojati le elektronske knjige. Če  ste član Mestne knjižnice Ljubljana in imate tudi geslo za elektronsko rezervacijo in podaljševanje knjig, pogljete na spletno stran https://www.mklj.si in ugotovite, kako do Biblosa, preko katerega si je e-knjige mogoče izposoditi.

 

Druga možnost branja novih knjig, ki nam je v teh dneh na voljo, je spletni nakup. Za otroke in mladino je velik izbor na razpolago v spletni knjigarni emka.si, ki ponuja knjige različnih založb.

 

Kdor ne ve, kaj izbrati za branje, naj na spletu poišče PRIPOROČILNICA BRALNA ZNAČKA ali pa spletno stran https://dobreknjige.si. To je spletni portal Mestne knjižnice Ljubljana s priporočilnim seznamom kakovostnih knjig.

 

Bralno značko (v nadaljevanju BZ) bomo za vse učence seveda podaljšali in se nikakor ne bo končala že 2. aprila. Učenci od 6. – 9. razreda, ki jo opravljate v knjižnici, lahko v tem času berete za BZ literaturo, ki jo najdete doma in je primerna vaši starosti. BZ lahko trenutno opravite tudi pisno in sicer tako, da mi na mail kovac.nives@gmail.si pošljete sledeče:

– vaše ime, priimek in razred

– kratek bibliografski opis knjige in sicer – da ponovimo: Priimek avtorja, ime avtorja:Naslov knjige.Izdaja.Kraj izdaje:Založba, leto izdaje. (Zbirka).

– zelo kratko obnovo, samo bistvo

– misli, ki so se vam porajale ob branju

– oceno knjige od 1 – 10

 

Namesto poučne knjige ali poezije – če ničesar od tega nimate pri roki – lahko preberete kakšen strokoven članek iz revije ( Gea, National geographic, Moj planet, Proteus, …) ali časopisa.

 

Želim vam koristno in prijetno preživljanje časa in naj vas branje ponese v čudovite, zanimive svetove.

 

 

Pozdrav !

Knjižničarka Nives

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.