OBVESTILO O IZVEDBI NUJNEGA VARSTVA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

17. 3. 2020

 

V Mestni občini Ljubljana bo potekala organizacija varstva otrok na domu prosilca (staršev otroka) ali pa na domu prostovoljca, skladno z dogovorom med starši in prostovoljci. Tako
otroci kot prostovoljci morajo biti zdravi in ne smejo kazati bolezenskih znakov.

 

Vsi javni vrtci in osnovne šole so prejeli navodila, naj povabijo prostovoljce, ki bodo lahko poskrbeli za varstvo vključenih otrok iz posameznega vrtca ali šole na domu. Prav tako so pri starših, ki so v vrtcu ali šoli že javili potrebo po varstvu, preverili, ali ta potreba še obstaja, glede na to, da se je spremenil način organizacije varovanja otrok. Vsem staršem, ki potrebe še niso sporočili, svetujemo, da to nemudoma storijo tako, da svoje potrebe sporočijo na kontaktni elektronski naslov ravnateljice ali ravnatelja vrtca oziroma osnovne šole.

 

Do tovrstnega varstva otrok so upravičeni zgolj starši predšolskih otrok in učencev od 1. do 5. razreda, in sicer izključno za otroke, katerih starši opravljajo delo v organizacijah, ki so nujne za delovanje družbe in države v izrednih razmerah. Prvenstveno pomagamo zagotoviti varstvo zdravnikom in medicinskim sestram in drugem medicinskem osebju, ki so nepogrešljivi v zdravstvenih ustanovah in domovih za starejše ter zavodih za varovance s posebnimi potrebami, nato nepogrešljivim delavcem v energetiki in komunikacijskih podjetjih, komunalnih in servisnih službah, oskrbi ter operativcem v Slovenski policiji in Slovenski vojski. Dodatni pogoj je, da morata biti oba starša zaposlena v eni od naštetih organizacij in imata oba razporeditev dela v isti izmeni. Nadaljnji pogoj za vključitev otroka v varstvo je, da že do sedaj obiskuje vrtec ali šolo v Ljubljani.

 

Za vse ostale otroke, ki niso vključeni v javne vrtce ali javne šole v Ljubljani, npr. za starše otrok, ki so vključeni v zasebne vrtce in šole, in nujno potrebujejo varstvo, priporočamo, da se obrnejo za varstvo na vodjo institucije, v katero je otrok vključen in javijo tudi MOL-u rezultat dogovora.

 

Za nujne primere varstva otrok, ki niso v javnih vrtcih in šolah MOL, bomo organizirali tudi prostovoljce preko Zveze prijateljev mladine Moste Polje (koordinatorka: vodja projektov za mladostnike Nina Balent – telefon 040 191 169, e naslov nina.balent@zpmmoste.net).

Omogočili smo tudi vnos podatkov za prostovoljce in starše (prosilce) preko interneta na naslednjih povezavah: Seznam prostovoljcev za nujno varstvo otrok v MOL

 

 

 

 

15. 3. 2020

 

Zadeva: Nujno varstvo otrok – na domu

 

Spoštovani starši!

 

Za otroke, katerih oba starša opravljata delo, ki je pomembno za delovanje družbe in države v izrednih razmerah (zdravstveni delavci, zaposleni v civilni zaščiti, vojski, policiji …), bo organizirano nujno varstvo otrok, ki se bo izvajalo na domu otroka ali na domu prostovoljca.

 

Če starši izpolnjujete pogoje, lahko svojega otroka prijavite na e-naslov lamut.nevenka@osbrod.si  Zadeva: Nujno varstvo otrok – na domu

 

Prosimo, da ob prijavi navedete še naslednje podatke:

Otrok
Priimek in ime
Starost otroka
Otrokove posebnosti (dieta, PP …)
Varstvo potrebuje (datum, ure):

 

Mati/ skrbnik
Priimek in ime
Domači naslov
Telefonska (mobilna) št.
Delodajalec in delovno mesto

 

Oče/ skrbnik
Priimek in ime
Domači naslov
Telefonska (mobilna) št.
Delodajalec in delovno mesto

 

Nevenka Lamut, ravnateljica

 

 

Na Mestni občini Ljubljana iščejo  prostovoljce, ki bi bili pripravljeni prevzeti v individualno nujno varstvo otroka ter soglašajo, da se njegovo ime z naslovom in kontaktnim telefonom vnese v bazo MOL OPVI za kontakt dodelitve otroka Ni nujno, da je to strokovni delavec.

Zaradi posebnosti virusa priporočamo, da so prostovoljci mlajši od 50 let, zdravi, nimajo kroničnih bolezni in sami nimajo doma majhnih otrok, tudi nosečnice ne pridejo v poštev.

Otroka varujejo na svojem ali otrokovem domu, skladno z dogovorom med starši in prostovoljcem.

Javite se lahko do ponedeljka, 16. 3. 2020 do 12:00 na elektronski naslov lamut.nevenka@osbrod.si

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.