PROJEKT GIBANJE IN ZDRAVJE

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje

 

Dragi starši!

 

Z letošnjim šolskim letom smo zaključili s projektom Zdrav življenjski slog, zato se je naša šola prijavila v nov poskus razširjenega programa osnovne šole – Gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje.

 

Redna telesna dejavnost, zdravo prehranjevanje, varno okolje in preventivno ravnanje so ključni dejavniki, ki med odraščanjem mladim zagotavljajo optimalno rast in razvoj, prispevajo k njihovemu dobremu počutju ter dolgoročno krepijo zdravje ter povečajo kakovost življenja.

 

Zato je posebej pomembno, da učencem v šolskem prostoru ponudimo dejavnosti, ki dolgoročno pripomorejo k preprečevanju in odpravljanju negativnih posledic današnjega načina življenja in jih spodbujamo k zdravemu življenjskemu slogu, s čimer lahko pozitivno vplivamo na njihovo telesno in duševno zdravje. Različne dejavnosti s področja Gibanje in zdravje za dobro psihično in fizično počutje morajo biti dostopne vsem učencem, saj z njimi vplivamo na zdrav telesni, čustveni, kognitivni in socialni razvoj posameznika.

 

Cilji poskusa:

 

  • ozaveščajo pomen telesnega in duševnega zdravja za dobro počutje in kakovostno življenje;
  • vse bolj razumejo pomen vsakodnevnega gibanja, uravnotežene prehrane, zdravega in varnega okolja, sprostitve in počitka;
  • spoznavajo in se aktivno vključujejo v različne gibalne dejavnosti, razvijajo navade zdravega prehranjevanja, sodelujejo z drugimi ter v okolju ravnajo varno in odgovorno;
  • pridobivajo znanje o preventivnem ravnanju v skrbi za zdravje in varnost;
  • oblikujejo pozitiven odnos do gibanja, zdrave hrane in uravnoteženega prehranjevanja, okolja, samega sebe in drugih ter razvijajo s tem povezana pozitivna stališča, navade in ravnanja.

 

Šola bo pripravila ponudbo dejavnosti s posameznih podočij glede na splošne usmeritve in priporočila, potrebe in izražene interese učencev, prostorske in kadrovske pogoje šole ter možnosti, ki jih ponuja širše okolje.

 

S spoštovanjem,

 

Nevenka Lamut, ravnateljica

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
DOSTOPNOST
sl_SISlovenščina
en_USEnglish sl_SISlovenščina