ŠOLSKA SHEMA

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 

 

Šolska shema je ukrep skupne kmetijske politike EU, ki otrokom v osnovni šoli zagotavlja brezplačen dodatni obrok sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih izdelkov.

 

 

Glavni element šolske sheme je razdeljevanje dodatnega brezplačnega obroka sadja in zelenjave oziroma mleka in mlečnih izdelkov ter se jih skozi različne dejavnosti spremljevalnih izobraževalnih ukrepov povezuje s kmetijstvom, izobražuje o zdravih prehranskih navadah, lokalnih prehranskih verigah, ekološkemu kmetovanju, trajnostni pridelavi in preprečevanju zavržkov hrane.

 

 

Namen šolske sheme je povečati uživanje sadja in zelenjave ter mleka in mlečnih proizvodov pri otrocih s poudarkom na lokalni pridelavi ter izboljšati prehranske navade otrok. Prehranske navade se oblikujejo v otroštvu, vzgojno-izobraževalne ustanove, kjer se izvaja ta shema, pa imajo pri tem velik pomen.

 

 

IZVEDBA UKREPA ŠOLSKE SHEME NA OŠ VIŽMARJE BROD:

 

 

Šola bo razdeljevala sadje ali zelenjavo kot dodaten obrok poleg redne šolske prehrane: brezplačno razdeljevanje sadja/zelenjave bo v tem šolskem letu potekalo 1x tedensko ob četrtkih kot dodaten obrok (poleg malice). Učencem bo šolsko sadje v učilnice pripeljalo kuhinjsko osebje.
Sadje in zelenjava bosta sveža in nepredelana (nekuhano, nekandirano npr.).
Sadje in zelenjava bosta slovenskega izvora, ekološke ali integrirane predelave.

 

 

Povezava na uradno spletno stran
http://www.arsktrp.gov.si/si/storitve_ukrepi/trzni_ukrepi/solska_prehrana/solska_shema/

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
DOSTOPNOST
sl_SISlovenščina
en_USEnglish sl_SISlovenščina