SLOVENSKI KULTURNI PRAZNIK

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Na naši šoli smo letos že sedmič obeležili slovenski kulturni praznik s prireditvijo – tokrat prvič na odru v avli prve triade. Letošnja tema je bilo slovensko ljudsko slovstvo.

6.2.2020 je bila prireditev ob 18h, namenjena krajanom, staršem in upokojenim učiteljicam in učiteljem naše šole. Veseli smo bili, da se je na vabilo odzvalo okoli 70 ljudi.

7.2.2020 pa so si prireditev  drugo šolsko uro ogledali učenci od 4. do 9. razreda s svojimi učitelji.

Kljub gripi in drugim virusom, ki so nas skoraj vsak dan prikrajšali za kakega sodelujočega na prireditvi ( od  igralcev, pevcev,  rekviziterjev, scenografov, inspicientov, kostumografov ), smo uspeli manjkajoče nadomestiti, kar je pomenilo, da so se nekateri igralci morali besedila naučiti dobesedno čez noč.

Uspelo nam je prikazati vse zamišljene točke (petje ljudske pesmi, pravljico, Kralja Matjaža, ki se je zbudil v današnji čas, dve od slovenskih narečij, modernizirano različico ljudske pesmi Grajski vrtnar in v pogovor med dvema sosedoma vključene slovenske pregovore), razen zadnje, folklore. Tu so virusi žal slavili zmago.

Priprave so bile naporne, a smo se med njimi tudi nasmejali. Tako že vsi čakamo na naslednje leto, ko bomo, vsaj upam, spet proslavili kulturni praznik s prireditvijo, s katero krepimo narodno zavest in pripadnost.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
sl_SISlovenščina
en_USEnglish sl_SISlovenščina