ŠOLSKI AVTOBUS

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

VARNA POT V ŠOLO

  • Šola in starši s svojim zgledom ter prometno vzgojo skupaj oblikujemo varne oblike ravnanja v prometu.
  • Raje stokrat prečkajte cesto skupaj s svojim otrokom, preden jim enkrat dovolite, da jo prečkajo sami. Prepričajte in navadite svojega otroka, da bo pri vožnji s kolesom vedno nosil čelado.
  • V šolo naj gre otrok pravočasno. Hodi naj po pločniku. Če cesta nima pločnikov, hodimo po levi strani, da vidimo vozilo in se mu pravočasno umaknemo.
  • Prvošolčka pospremijo starši in ga poučijo o prometnih predpisih in nevarnostih, ki ga lahko doletijo na poti v šolo. Nosijo naj rumene rutice in kresničke. Prav tako nosijo rumene rutice učenci drugih razredov.
  • Otroci, ki se vozijo v osebnih avtomobilih, morajo biti (glede na starost in višino) zavarovani z otroškim varnostnim sedežem (nižji kot 150 cm) ali varnostnim pasom (višji kot 150 cm). Če v avtu ni možnosti, da bi vgradili otroške sedeže, morajo otroci do 12. leta sedeti na zadnjih sedežih. Vedno uporabite varnostne pasove in varnostne sedeže za otroke.
  • Vsem učencem šolskega okoliša naše šole, ki so od šole oddaljeni več kot 4 km ali pa je njihova pot nevarna, je zagotovljen brezplačen prevoz s kombijem v šolo. Prav tako je zagotovljen prevoz učencem, ki še niso dopolnili 7 let.
  • Kolesarji so poleg pešcev najbolj ogrožena in izpostavljena skupina prometnih udeležencev. Težja poškodba možganov malokdaj ostane brez posledic. Z zaščitnimi čeladami lahko zmanjšamo število poškodb glave.
  • Učenci, ki prihajajo v šolo s kolesom, naj se vozijo le s popolno opremljenimi kolesi. Imeti morajo zaščitno čelado in opravljen kolesarski izpit. Učenci kolo parkirajo v kolesarnici (za kolesa šola ne odgovarja).
  • Odsvetujemo prihajanje v šolo s skiroji, rolerji, rolkami in motorji.
  • Varna pot v šolo je vezana tudi na osebno varnost, to je varnost pred nasilneži, ki svojo moč kažejo tako, da se znašajo nad šibkejšimi in jih ogrožajo. Učenci naj takoj povedo staršem ali učiteljem, če jih kdo ustrahuje.

VOZNI RED

 

ŠOLSKI PREVOZ

2x kombi Minibus
7.25 7.20
Medenska cesta, Gasilski dom Taborska cesta, Rdeči bloki (Marinovševa), Beli bloki (LPP postaja Ob daljnovodu)
7.45 7.40
Roje Taborska cesta, Rdeči bloki (Marinovševa), Beli bloki (LPP postaja Ob daljnovodu)
8.00 8.00
Medenska cesta, Gasilski dom Taborska cesta, Rdeči bloki (Marinovševa), Beli bloki (LPP postaja Ob daljnovodu)
8.10 8.10
Martinova pot, Brodska cesta, Na gmajni Brodska, Kurirska
  8.15
Rdeči bloki (Marinovševa), Beli bloki (LPP postaja Ob daljnovodu)
Odhodi izpred šole: 13.15, 13.45, 14.15, 15.00

 

 

Med šolskim letom se urnik prevozov lahko prilagaja glede na organizacijo pouka.

Pravico do prevoza imajo učenci, ki so od šole oddaljeni več kot 4 kilometre, je njihova pot do šole nevarna ali pa so mlajši od 7. let.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
<
DOSTOPNOST
sl_SISlovenščina
en_USEnglish sl_SISlovenščina